Markies of zonnescherm reinigen met groene zeep..?

 

Bij MARKANT-MARKIEZENREINIGING  krijgen we regelmatig de vraag of het reinigen van zonweringdoek met groene zeep voldoende is.

Dit is een tip uit grootmoeders tijd. Wellicht was dit vroeger vaak de beste oplossing maar toen waren er nauwelijks of geen andere middelen voor handen.

 

Maar wilt u echt weer snel groene aanslag, of vochtschimmel in het doek terug ?

 

Groene zeep reinigt prima voor het eerste moment alleen heeft het een groot nadeel. Het laat een vetachtig laagje achter wat als voedingsbodem werkt voor alg en schimmel waardoor het resultaat binnen korte tijd weer verdwenen is.

Ook zorgt een groene zeepreiniging ervoor dat de impregnering die zorgt voor het waterafstotend maken van het doek, deels verdwijnt. Niet na 1 of 2 behandelingen maar na verloop van enkele behandelingen zal het doek weer opnieuw geïmpregneerd moeten worden. Als er dan nog een achtergebleven zeep laagje op het doek zit is impregneren vrijwel onmogelijk. Het impregneermiddel botst namelijk met achtergebleven zeepresten.

 

Hoe kunt u uw zonnescherm of markies het best zelf onderhouden,..!

 

Onderhoud van zonnescherm of markies is niet simpel. Het vergt veel tijd en is vaak onhandig te doen, zeker als de zonwering hoog hangt.

 

Reinig het doek regelmatig met handwarm water en een zachte borstel. Als het doek goed geïmpregneerd is dan volstaat gewoon water meestal voldoende. Borstel eerst het losse vuil weg en maak daarna het doek nat zodat het vaste vuil los kan weken. Borstel hierna het overige vuil los en spoel het doek met schoon water. Niet afspoelen met hoge druk maar gewoon lage druk (kraan druk). Als het doek op deze manier van nieuw af aan 1 á 2 x per jaar behandeld wordt zal het jaren duren voor u professionele reiniging nodig heeft. Voor markiezen geld dat u dit ook moet doen als u de markies geruime tijd niet open heeft gehad. Er gaat namelijk altijd vuil in zitten terwijl u dit niet ziet.

Na verloop van tijd is eenvoudige reiniging niet meer afdoende en bent u aangewezen op professionele reinigingsmiddelen of professionele reiniging door MARKANT-MARKIEZENREINIGING  

 

Als u zelf op zoek gaat naar reiniging- en impregneermiddel, kies dan wel voor één merk. Één merk geeft u de garantie dat reinigingsmiddel en impregneermiddel op elkaar afgestemd zijn.

De meeste leveranciers van reinigingsproducten vermelden in de gebruiksaanwijzing hoe het middel te gebruiken is en geven aan dat het middel goed is voor gebruik van 6 tot 12 m2 per liter. In de praktijk komt dit eerder neer op 6 m2 per liter. U kunt dus het beste uitgaan van 6 m2 per liter.

 

Om te weten hoeveel product u nodig heeft moet u natuurlijk weten hoeveel oppervlakte het doek exact is. Hieronder vind u de manier hoe dit te berekenen.

Houd er wel rekening mee dat opnieuw impregneren absoluut noodzakelijk is als u het doek heeft gereinigd met een professioneel middel.

U kunt natuurlijk altijd een gratis en vrijblijvende offerte voor reiniging aanvragen bij 

MARKANT-MARKIEZENREINIGING  

Onze naam is een belofte

 

Vraag offerte aan 

Markiezen schoonmaken, markies schoonmaken, markies reinigen, markiezen reinigen, markiezendoek vervangen, zonneschermdoek vervangen, nieuw markiezendoek, nieuw doek zonnescherm, nieuw zonneschermdoek, , markiezen onderhoud, 2e hands markies,