Onze werkwijze 

 

Het is vaak onpraktisch of zelfs onmogelijk om markiezen op locatie te reinigen. Vandaar dat wij er, tenzij dit niet mogelijk is, altijd voor kiezen om de markiezen op te halen en te reinigen in onze werkplaats.

Door ze op onze werkplaats te reinigen kunnen wij veel meer aandacht besteden aan de reiniging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bovenste gedeelte of de zijkanten van de markies, die bijna altijd achter een omkapping zitten. Of denk aan de inwerktijd die de reinigingsmiddelen nodig hebben om een optimaal resultaat te verkrijgen. Ook is het nagenoeg onmogelijk om een gereinigd doek te impregneren tijdens regenachtig weer. De impregnering kan er immers weer uitregenen als deze nog niet ingedroogd is.

De reinigingsbehandeling van een markies gaat in diverse fases:

1.  nat losborstelen en afspuiten van oppervlakte vuil

2.  zeepreiniging  (reinigt het doek van vuil/zand/roet  etc.)  (+/- 60% van de vervuiling)

3.  anti mos behandeling  (diep-reinigt het doek van alg en mos aanslag) (+/- 20% van de vervuiling)

4.  anti schimmelbehandeling (diep-reinigt het doek van vochtschimmel) (+/- 20% van de vervuiling)

5.  impregneren van het doek zodat het doek weer waterafstotend wordt en schimmel, alg en                       vuil geruime tijd wegblijft. Bovendien geeft dit bescherming tegen UV invloed.

 

Na de algehele reinigingen worden scharnierende/bewegende delen gesmeerd en indien noodzakelijk worden in overleg met u, alle overige dingen vervangen of hersteld. (denk dan aan trekkoord, biesband, katrollen, siernagels, schilderwerk)

 

U ontvangt uw markiezen uiterlijk binnen 2 weken op afspraak weer keurig aan uw gevel gemonteerd en uw pand heeft weer een 

volledig MARKANTE  uitstraling

 

 

 

Vraag hier een vrijblijvende offerte op maat aan: